پرده ی بکارت یک نوع بافت است که در دهانه ی واژن قرار گرفته دارد؛ این بافت در بعضی از دختران به طور مادرزادی وجود ندارد؛ در برخی از جوامع مانند کشور ما وجود پرده ی بکارت برای دختران امری بسیار مهم تلقی میشود و نبود آن به نوعی دردسرساز است، به همین علت بسیاری از دختران جوان به دنبال راه هایی هستند که بتوانند تشخیص دهند که پرده ی بکارت یا هایمن سالمی دارند یا خیر؟
هایمن یا پرده ی بکارت در دختران
پرده ی بکارت در بدن دختران کار خاصی را بر عهده ندارد، فقط در زمانی که فرد اولین دخول را تجربه می کند این پرده پاره خواهد شد. بعضی از دختران در هنگام پارگی پرده ی بکارت، خونریزی کمی را تجربه می کنند، که این به دلیل بافت فیبری این پرده است. شدت خونریزی در زنان، با توجه به شدت دخول کم و یا زیاد می باشد، اما به طور معمول، اکثر افراد در زمان اولین دخول و رابطه ی کامل جنسی، خونریزی زیادی ندارد و بیشتر به صورت خونابه دیده میشود، که نشان از سالم بودن پرده ی بکارت است.
انواع پرده ی بکارت در زنان
پرده ی بکارت حلقوی، پرده ی بکارت سپتیت و پرده ی بکارت کریبریفرم؛ در انواع پرده ی بکارت، حلقوی و سپتیت نوع شایعه آن است. پرده ی حلقوی که حدود ۹۰ درصد از زنان اینگونه پرده را دارند و بافت آن، به صورت لایه ای گرد و در قسمت ورودی واژن قرار گرفته است. پرده ی بکارت سپتیت نیز از شایعترین نوع هایمن است، که پرده ی بکارت در همراه بافت دیگری که در وسط دهانه وجود دارد و حفره ی واژنی را به دو قسمت تقسیم میکند. پرده ی بکارت کریبریفرم که این نوع پرده ی بکارت خیلی کم در میان زنان وجود دارد؛ در واقع این نوع پرده که به نوع غربالی یا آبکشی شناخته می شود، به طور کامل درب ورودی واژن را گرفته و در آن حفره های کوچکی قرار دارد، که خون قاعدگی از آن خارج می گردد.

چه عواملی سبب آسیب یا پارگی بکارت میشود؟
یکی سوالات متداول دختران این است که آیا فعالیت های ورزشی مثل شنا، ژیمناستیک، دو میدانی، دوچرخه سواری و … پرده ی بکارت را پاره میکند؟ جواب آن قطعاً خیر است. پرده ی بکارت در دختران یک بافت است و این بافت با فعالیتهای عادی پاره نخواهد شد، جز در مواردی که یک شی به ناحیه ی داخلی واژن فرو گردد. این پرده تنها با فشار مستقیم به این ناحیه و یا ورود جسم خارجی مانند آلت تناسلی و یا شی خارجی دیگری آسیب خواهد دید؛ البته انگشت هم یک جسم خارجی به حساب می آید که در صورت فشار به این ناحیه با انگشت، امکان پارگی و آسیب پرده بکارت وجود خواهد داشت.
آیا خود فرد میتواند تشخیص دهد که پرده سالم است یا خیر؟
معاینه سالم بودن یا نبودن پرده ی بکارت کار افراد معمولی و غیرمتخصص نیست و انجام آن نیاز به اطلاعات خاصی دارد که تنها از عهده ی پزشک متخصص بر می آید. به همین دلیل توصیه می شود که اگر ضرورت انجام معاینه ی باکرگی وجود داشت، حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنید.
حرف آخر
در فرهنگ ما وجود پرده ی بکارت برای دختران بسیار حائز اهمیت است و به نوعی یک تابو محسوب می گردد. متاسفانه با توجه به فرهنگ غلط، وجود یا عدم وجود این پرده به نوعی دلیلی بر پاکی دختران است. پس بهتر است همیشه قبل از شروع رابطه ی جنسی و ازدواج، به پزشک متخصص مراجعه کرده و گواهی پزشکی بگیرید؛ تا هم نوع پرده مشخص شود و هم اینکه مشکلی در این زمینه نیز پیدا نکنید.
262 دیدگاه ها