تنبلی تخمدان


 

اصلی ترین علت، گیج کننده بودن بیماری مزمن تنبلی تخمدان ، علائم آن است.

این علائم نه تنها در هر زن متفاوت است، بلکه بسیاری از علائم آن مانند خستگی، افزایش وزن و قاعدگی­ های نامنظم یا دردناک، مشابه علائم بیماری های دیگر است.

در این مقاله ما درباره مهمترین علائم، عوارض تنبلی، عوامل موثر در ابتلا به تخمدان پلی کیستیک، انواع تنبلی تخمدان، علائم این بیماری در دختران و تخمدان پلی کیستیک شدید صحبت می کنیم. با ما همراه باشید.

علائم شایع تنبلی تخمدان

بسیاری از علائم و نشانه های شایع تنبلی تخمدان به دلیل عدم تعادل هورمونی است.
آنچه که در این مقاله گفته می شود شایع ترین علائمی است که توسط زنان مبتلا به این بیماری گزارش شده است:

1- پریود نشدن، چرخه قاعدگی نامنظم یا سنگین

2- افزایش وزن

3- آکنه و مشکلات پوستی

4- پُرمویی

5- ریزش یا نازک شدن مو

6- علائم نادر
ممکن است این علائم غیر شایع نیز با تنبلی تخمدان همراه باشند:

بی خوابی یا خواب کم

تغییر خلق و خو

افت قند خون

فشار خون بالا

هیدرآدنیت چرکی (نوعی بیماری پوستی)

هیپرکراتوز (ضخیم شدن پوست در بعضی نقاط)

کبد چرب

اختلالات اشتها

درد لگن

پارگی کیست

پوست خشک

خستگی

خشکی چشم

سردرد

عوارض

این بیماری عوارض متعددی دارد که غالباً با این بیماری مرتبط هستند.

1- ناباروری

در پاسخ به این پرسش که آیا با این بیماری شدید میتوان باردار شد؟ باید گفت: علت اصلی ناباروری در تخمک گذاری، همین بیماری است. در نتیجه، زنان مبتلا به تنبلی تخمدان برای باردار شدن با مشکلات بیشتری رو به رو می شوند.

عدم تعادل در هورمون های جنسی با جلوگیری از بلوغ یا آزاد شدن فولیکول ها از تخمدان ها، می تواند تخمک گذاری را متوقف کند. اغلب فولیکول ها با کیست اشتباه گرفته می شوند. احتمال سقط جنین نیز در زنان مبتلا به این بیماری بیشتر است.

2- آپنه خواب (وقفه تنفسی در خواب)

معمولاً وقفه تنفسی در خواب که به اسم خروپف شناخته می شود، در زنان مبتلا بسیار شایع است. این مسئله ممکن است به خاطر افزایش وزن یا افزایش سطح هورمون تستسترون که بر گیرنده های خواب مغز تأثیر می گذارد، ایجاد شود. همچنین می تواند منجر به مقاومت به انسولین، فشار خون بالا و خستگی شود. حدود 20 درصد از زنان مبتلا به تنبلی تخمدان دچار وقفه تنفسی در خواب می شوند.

3- اختلالات روحی

اختلالات خلقی مانند اضطراب، افسردگی و افسردگی دوقطبی در زنان مبتلا به این بیماری بیشتر است. مشخص نیست که علت این موضوع، عدم تعادل هورمون ها در تنبلی تخمدان است یا به دلیل زندگی با این بیماری اغلب خسته کننده و پیچیده.

4- سندروم متابولیک

اثرات هورمونی ناشی از تنبلی تخمدان، شما را در برابر سندرم متابولیک که شامل فشار خون بالا، قند خون بالا، سطح کلسترول غیر طبیعی و چربی اضافه دور شکم است، آسیب پذیرتر می کند. این بیماری خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سکته و دیابت را افزایش می دهد.
حدود 35 درصد از زنان دارای اضافه وزن مبتلا به تنبلی تخمدان، به سندرم متابولیک (پیش دیابت) مبتلا می شوند و 10 درصد مبتلا به دیابت نوع دو هستند.

تنبلی تخمدان

علل ابتلا به تنبلی تخمدان

بین 6 تا 10 درصد از زنان در سراسر جهان به تنبلی تخمدان مبتلا هستند. در اینجا به بررسی چند فرض اولیه در مورد تنبلی تخمدان می پردازیم.

1- محور هیپوتالاموس- هیپوفیز- تخمدان

2- ارتباط انسولین و آندروژن

3- ژنتیک

عوامل موثر در ابتلا به تنبلی تخمدان

این بیماری بیشتر در زنان چاق دیده می شود. و حتی ممکن است تنبلی تخمدان در دختران نیز باشد، مشخص نیست که چاقی باعث تنبلی تخمدان می شود یا یکی از علائم آن است. به خاطر داشته باشید که بسیاری از زنان که وزن طبیعی دارند نیز مبتلا به این بیماری هستند.
سبک زندگی ای که منجر به مقاومت به انسولین می شود، ممکن است خطر ابتلا به تنبلی تخمدان را افزایش دهد. این عوامل شامل کم تحرکی و خوردن غذای ناسالم است. اغلب کاهش وزن، علائم مقاومت به انسولین را بهبود می بخشد.

 

اگر شما هم به تنبلی تخمدان مبتلا هستید میتوانید جهت درمان و مشاوره از تخصص خانم دکتر نفیسه مویدنیا جراح و متخصص زنان و زیبایی استفاده کنید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با شماره تلفن مطب ۰۱۳۳۲۱۳۵۹۳۳ تماس بگیرید.

به این مقاله چند ستاره می دهید؟
1 دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *