چرا زنان باردار باید واکسن آنفولانزا بزنند؟
آنفلوانزا (آنفولانزا) بیشتر در زنان باردار در مقایسه با زنان در سن باروری که باردار نیستند باعث بیماری شدید می شود. تغییر در سیستم ایمنی ، قلب و ریه ها در دوران بارداری زنان باردار (و زنان تا دو هفته پس از زایمان) را مستعد ابتلا به بیماری شدید ناشی از آنفولانزا ، از جمله بیماری منجر به بستری شدن در بیمارستان می کند. آنفولانزا همچنین ممکن است برای کودک در حال رشد یک زن باردار مضر باشد. علامت شایع آنفولانزا تب است که ممکن است با نقص لوله عصبی و سایر عواقب نامطلوب برای کودک در حال رشد همراه باشد. واکسیناسیون همچنین می تواند از کودک پس از تولد در برابر آنفولانزا محافظت کند (مادر در دوران بارداری آنتی بادی را به کودک در حال رشد منتقل می کند .)
واکسن آنفلوانزا بهترین محافظت در برابر آنفولانزا است
دریافت واکسن آنفلوانزا اولین و مهمترین مرحله در محافظت از آنفلوانزا است. زنان باردار باید واکسن آنفلوانزا تزریق کنند که خطر ابتلا به عفونت تنفسی حاد مرتبط با آنفولانزا را در زنان باردار تا نصف کاهش می دهد که گرفتن واکسن به طور متوسط 40 درصد خطر بستری شدن یک خانم باردار در بیمارستان را با آنفولانزا کاهش می دهد.
زنان باردار چه عوارض جانبی را با آنفولانزا تجربه کرده اند؟
شایع ترین عوارض جانبی که زنان باردار تجربه می کنند همان مواردی است که افراد دیگر تجربه می کنند که شامل موارد زیر هستند :
درد ، قرمزی یا تورم ناشی از ضربه
سردرد
تب
دردهای عضلانی
حالت تهوع
خستگی
این عوارض معمولاً بلا فاصله پس از تزریق شروع می شود و به طور کلی برای 1 تا 2 روز ادامه دارد
آیا یک زن شیرده می تواند واکسن آنفلوانزا بزند؟
بله، زنان شیرده باید واکسن آنفولانزا بزنند تا از ابتلا به آنفلوآنزا محافظت کنند. واکسیناسیون خطر ابتلای مادران به نوزادان را کاهش می دهد ، بنابراین از نوزادان در برابر آنفولانزا نیز محافظت می کند. این امر به ویژه برای کودکان زیر 6 ماه بسیار مهم است زیرا آنها خیلی کوچک هستند و خودشان نمی توانند واکسن آنفلوانزا بزنند.
واکسن آنفولانزا و کرونا
تزریق واکسن آنفولانزا از شما در برابر بیماری ویروس کرونا محافظت نخواهد کرد اما دریافت واکسن از اهمیت ویژه ای در این فصل برخوردار است زیرا آنفلوانزا و بیماری ویروس کرونا در سال 2019 علائم و نشانه های شایع مشابه ایجاد می کند. واکسیناسیون آنفلوانزا می تواند علائمی را که ممکن است با علائم ناشی از COVID-19 اشتباه گرفته شود کاهش دهد. پیشگیری از آنفولانزا و کاهش شدت بیماری آنفولانزا و بستری شدن در بیمارستان همچنین می تواند استرس را بر روی سیستم مراقبت های بهداشتی کاهش دهد. واکسن آنفولانزا از ویروس غیرفعال ساخته می شود ، بنابراین برای مادر و کودک در هر مرحله از بارداری ایمن است.
اگر در مورد واکسن آنفولانزا در دوران بارداری نگرانی دارید ، می توانید از خانم دکتر نفیسه مویدنیا جراح و متخصص زنان در این زمینه مشاوره بگیرید
جهت کسب اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت با شماره 01332135933 تماس حاصل فرمائید .
3 دیدگاه ها