عمل هیستروسکوپی

عمل-هیستروسکوپی

عمل هیستروسکوپی چیست

 

عمل هیستروسکوپی روشی است که برای بررسی قسمت داخلی رحم استفاده می شود. این کار با استفاده از هیستروسکوپ انجام می شود که یک تلسکوپ باریک است و در انتها نور و دوربین دارد. تصاویر به مانیتور ارسال می شود تا پزشک بتواند داخل رحم شما را ببیند. هیستروسکوپ از طریق واژن و دهانه رحم (رحم) به رحم شما منتقل می شود، به این معنی که نیازی به بریدگی در پوست شما نیست.

 

موارد استفاده از هیستروسکوپی

 

  • خونریزی غیر معمول واژن
  • خونریزی پس از یائسگی
  • درد لگن
  • سقط مکرر
  • ناباروری
  • تشخیص و درمان  فیبروم و پولیپ رحم
  • دستگاه های داخل رحمی  آی یو دی (IUD)
  • چسبندگی داخل رحمی
  • عمل کورتاژ که قبلاً برای بررسی رحم و از بین بردن رشد غیرطبیعی بود، اما در حال حاضر به جای آن هیستروسکوپی انجام می شود.

آیا هیستروسکوپی درد دارد

 

به نظر می رسد این مورد به طور قابل توجهی در زنان متفاوت است. بعضی از خانم ها در حین هیستروسکوپی دردی خفیف احساس می کنند، اما برای دیگران درد می تواند شدید باشد. اگر هنگام عمل خیلی درد دارید، به پزشک یا پرستار اطلاع دهید. آنها می توانند در هر زمان عمل را متوقف کنند.

 

عمل هیستروسکوپی چگونه انجام می شود

بسته به نوع عمل مورد نیاز، اندازه ها و انواع مختلف هیستروسکوپ موجود است. برخی از هیستروسکوپ ها با ابزارهایی ترکیب می شوند که در صورت لزوم امکان دستکاری و برداشتن بافت ها را فراهم می کنند.

هیستروسکوپی ممکن است در مرکز جراحی سرپایی یا اتاق عمل بیمارستان یا مطب پزشک انجام شود. بسته به موقعیت فردی، روش های مختلفی برای بیهوشی و کنترل درد ممکن است استفاده شود. گاهی اوقات، هیستروسکوپی با استفاده از هیستروسکوپ هایی با قطر باریک که نیازی به اتساع دهانه رحم ندارند، می تواند بدون بیهوشی انجام شود. در موارد دیگر، می توان از بی حسی موضعی استفاده کرد. در موارد خاص، بیهوشی موضعی یا عمومی توصیه می شود.

غالباً قبل از عمل اسپکولوم واژینال، هیستروسکوپ از طریق حفره رحم وارد می شود. بسته به نوع هیستروسکوپ مورد استفاده، ممکن است اتساع دهانه رحم با ابزار جراحی ضروری باشد. پس از قرار دادن هیستروسکوپ، مایع یا گاز تزریق می شود تا حفره رحم متسع شده و داخل رحم به خوبی دیده شود.

به طور کلی استامینوفن و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی، پس از عمل برای کنترل هرگونه درد یا گرفتگی احتمالی توصیه می شود.

در صورت بارداری یا عفونت لگن، هیستروسکوپی نباید انجام شود. همچنین برای زنانی که سرطان رحم یا دهانه رحم دارند توصیه نمی شود. انجام هیستروسکوپی در موارد خاص (موقعیت غیر طبیعی رحم، انسداد کانال گردن رحم یا حفره رحم، ایجاد زخم یا تنگ شدن دهانه رحم) ممکن است دشوار یا غیرممکن باشد.

نحوه-انجام-هیستروسکوپی

عوارض جانبی، خطرات و عوارض عمل هیستروسکوپی

 

زنان باید انتظار داشته باشند که پس از انجام هیستروسکوپی دچار خونریزی واژینال خفیف و گرفتگی شوند. بسته به نوع بیهوشی ممکن است در حین عمل احساس گرفتگی کنند.

عوارض هیستروسکوپی نادر است و شامل سوراخ شدن رحم، خونریزی، عفونت، آسیب به دستگاه ادراری یا گوارشی و عوارض پزشکی ناشی از واکنش به داروها یا عوامل بیهوشی است. سوراخ شدن تصادفی رحم شایع ترین عارضه این عمل است که در 0.1٪ روشهای تشخیص هیستروسکوپی و 1٪ هیستروسکوپی درمانی (جراحی) رخ می دهد.

بهبودی بعد از هیستروسکوپی

 

هیستروسکوپی عمل سرپایی است و با دستور پزشک از بیمارستان مرخص می شوید. روز بعد باید بتوانید به فعالیت های عادی خود برگردید. ممکن است احساس کمردرد یا گرفتگی خفیف، شبیه قاعدگی داشته باشید که در اینصورت می توانید از داروهای مسکن استفاده کنید. به دلیل از دست رفتن خون ممکن است بعد از عمل کمی احساس خستگی کنید. همچنین احتمال خونریزی و لخته شدن خون از واژن وجود دارد. برای جلوگیری از عفونت در رحم یا واژن، حداقل به مدت هفت روز رابطه جنسی توصیه نمی شود.

 

اگر شما هم جزء بیمارانی هستید که نیاز به عمل هیستروسکوپی دارید میتوانید از تخصص و مهارت خانم دکتر نفیسه مویدنیا متخصص زنان و زایمان رشت در این زمینه بهره مند شوید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت با شماره 01332135933 تماس حاصل فرمائید.

https://goo.gl/maps/nWkETyHo1nRgjX7R7

 

 

به این مقاله چند ستاره می دهید؟
banner 2

خانم دکتر نفیسه مویدنیا متخصص زنان و زایمان در رشت می باشند و دارای بورد تخصصی هستند. ایشان دوره هفت ساله پزشکی عمومی خود را در دانشگاه دولتی علوم پزشکی تبریز به اتمام رساندند. پس از قبولی در مقطع تخصص، دوران تخصصی رشته جراحی زنان و زایمان و نازایی و زیبایی را در دانشگاه دولتی علوم پزشکی تبریز به اتمام رساندند و در نهایت موفق به اخذ بورد تخصصی رشته زنان، زایمان، نازایی و زیبایی شدند.

1 دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *