مقدمه
برخی از خانم ها در دوران بارداری فشار خون بالا دارند. این می تواند مادر و نوزادش را در معرض خطر مشکلات در دوران بارداری قرار دهد. فشار خون بالا همچنین می تواند در حین و پس از زایمان مشکلاتی ایجاد کند ، خبر خوب این است که فشار خون بالا قابل پیشگیری و قابل درمان است .
فشارخون حاملگی
فشار خون حاملگی که در دوران بارداری ایجاد می شود. بعد از 20 هفته بارداری شروع می شود. شما معمولاً علائم دیگری ندارید. در بسیاری از موارد به شما و کودک شما آسیب نمی رساند و در عرض 12 هفته پس از زایمان از بین می رود. اما خطر ابتلا به فشار خون در آینده را افزایش می دهد. گاهی اوقات ممکن است شدید باشد ، که ممکن است منجر به وزن کم هنگام تولد یا زایمان زودرس شود. برخی از زنان مبتلا به فشار خون حاملگی دچار پره اکلامپسی می شوند .
فشار خون بالا در دوران بارداری خطرات مختلفی از جمله :
کاهش جریان خون به جفت : اگر جفت خون کافی دریافت نکند ، ممکن است کودک شما اکسیژن کمتری دریافت کند و مواد مغذی کمتری دریافت کند. این می تواند منجر به رشد آهسته (محدودیت رشد داخل رحمی) ، وزن کم هنگام تولد یا تولد زودرس شود. نارس بودن می تواند منجر به مشکلات تنفسی ، افزایش خطر عفونت و سایر عوارض برای کودک شود.
قطع جفت : پره اکلامپسی خطر ابتلا به این بیماری را که در آن جفت قبل از زایمان از دیواره داخلی رحم شما جدا می شود ، افزایش می دهد . قطع شدگی شدید می تواند باعث خونریزی شدید شود ، که می تواند زندگی شما و کودک شما را تهدید کند.
محدودیت رشد داخل رحمی : فشار خون بالا ممکن است منجر به کاهش یا کاهش رشد کودک شما شود (محدودیت رشد داخل رحمی).
آسیب به اعضای دیگر بدن : فشار خون بالا با کنترل ضعیف می تواند منجر به آسیب به مغز ، قلب ، ریه ها ، کلیه ها ، کبد و سایر اعضای اصلی بدن شود. در موارد شدید ، می تواند زندگی را تهدید کند.
زایمان زودرس : گاهی اوقات برای جلوگیری از عوارض بالقوه تهدیدکننده زندگی در هنگام فشار خون بالا در دوران بارداری ، زایمان زودرس لازم است.
بیماری قلبی عروقی در آینده : داشتن پره اکلامپسی ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی و عروقی (قلبی عروقی) در آینده را افزایش دهد. اگر بیش از یک بار دچار پره اکلامپسی شده باشید یا به دلیل فشار خون بالا در بارداری ، زایمان زودرس داشته باشید ، خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی در آینده بیشتر است .
علاوه بر فشار خون بالا ، سایر علائم و نشانه های پره اکلامپسی شامل موارد زیر است:
پروتئین اضافی در ادرار (پروتئینوریا) یا علائم اضافی مشکلات کلیوی
سردردهای شدید
تغییرات بینایی ، از جمله از دست دادن موقتی بینایی ، تاری دید یا حساسیت به نور
درد بالای شکم ، معمولاً زیر دنده های سمت راست
حالت تهوع یا استفراغ
کاهش میزان ادرار
کاهش سطح پلاکت در خون (ترومبوسیتوپنی)
اختلال در عملکرد کبد
تنگی نفس ، ناشی از مایع در ریه ها
افزایش ناگهانی وزن و تورم (ورم) – به ویژه در صورت و دستان شما – اغلب همراه با پره اکلامپسی است. اما در بسیاری از حاملگی های طبیعی نیز وجود دارد ، بنابراین افزایش وزن و تورم نشانه های قابل اعتماد پره اکلامپسی محسوب نمی شوند . با مشاوره پزشک متخصص زنان و زایمان میتوان فشارخون بارداری را کنترل کرد .
برخی از خانمها در دوران بارداری بیشتری در معرض خطر فشار خون هستند . اینها شامل زنانی می شود که:
اولین بچه خود را دارند
مادر یا خواهری داشته باشید که در دوران بارداری فشار خون بالا داشته باشد.
در حال حمل چند نوزاد (دوقلو ، سه قلو) هستید.
بیشتر از 40 سال سن دارند.
هنگام بارداری اضافه وزن داشتند.
قبل از بارداری فشار خون بالا داشته باشند .
شما هم میتوانید از تخصص و مهارت خانم دکتر نفیسه مویدنیا جراح و متخصص زنان و زایمان رشت در این زمینه بهره مند شوید .
جهت کسب اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت با شماره ۰۱۳۳۲۱۳۵۹۳۳ تماس حاصل فرمائید .
مقاله مرتبط : درمان ترک های پوستی بارداری ، ورزش در بارداری ، واکسن آنفولانزا و زنان باردار ، دیابت بارداری