علت سقط مکرر

علت سقط مکرر

علت سقط مکرر چیست؟ هنگامی که جنین قبل از تکامل و رسیدن به هفته بیستم بارداری بمیرد، به آن سقط جنین می گویند. سقط مكرر زمانی در نظر گرفته میشود كه یک  خانم 3 مورد سقط جنين يا بيشتر داشته باشد.

در این شرایط، پزشک به دنبال دلایل سقط جنین می گردد. بدین منظور بسته به شرایط فردی از تست های آزمایشگاهی استفاده می شود تا علت سقط جنین سریع تر مشخص گردد. حتی ممکن است بعد از 2 بار سقط جنین، بررسی ها برای یافتن علت آغاز شود.

احتمال تکرار سقط های مکررچقدر است؟

گرچه بسیارسخت  است و اغلب در مورد آن صحبت نمی شود ، سقط جنین بسیار متداول است و تقریباً 25٪ از موارد احتمالی بارداری منجر به سقط جنین می شود. اما سقط جنین های مکرر در یک در صد از کل زنان وجود دارد. بنابراین 1 موردازهر 100 زن در سن باروری تحت تأثیر سقط مکرر قرار می گیرند.

به نقل از ویکی پدیا :

سقط جنین (به انگلیسی: Abortion) به معنی از دست رفتن محصول حاملگی (جنین یا رویان) قبل از هفته ۲۰ بارداری است ولی پزشکان بیشتر از این اصطلاحات برای توصیف هر گونه پایان حاملگی در سه‌ماهه اول بارداری استفاده می‌کنند.

سقط جنین، به معنای پایان یافتن بارداری در هر مرحله‌ای است که زندگی نوزاد در جریان است، اگرچه غالباً به لحاظ فنی و تخصصی، خاتمه یافتن بارداری به واسطهٔ جراحی یا خارج کردن جنین یا رویان از رحم (پیش از آنکه قادر به ادامه حیات باشد) را سقط جنین می‌گویند. مرگ جنین اگر به صورت خود به خود رخ می‌دهد به آن سقط خودبه‌خودی (ناخواسته) (به انگلیسی: Miscarriage) گفته می‌شود.

خانم دکتر مؤیدنیا متخصص بارداری و زایمان و بیماری های زنان می توانند به شما در حل مشکل سقط جنین کمک کنند. در ادامه موارد زیر را با هم بررسی می کنیم:

  • علت سقط مکرر چیست؟
  • شایع ترین دلیل سقط های مکرر

علت سقط مکرر چیست؟

از علل عمده سقط مکرر می توان به افزایش سن مادر (که خطر سقط جنین بیشتر است)، اختلال در سیستم ایمنی بدن، عوامل هورمونی مثل تنبلی تخمدان و اختلالات تیروئیدی، عفونت های رحمی و لگنی،  عوامل رحمی ( فیبروم ، پولیپ یا ناهنجاری های مادرزادی رحم) ، ترومبوفیلی و مشکلات کروموزومی و ژنتیکی یک یا هر دو والدین اشاره کرد.

باید بدانید که همچنین داشتن قندخون، دیابت و مصرف دخانیات نیز می تواند موجبات سقط جنین را مهیا کند.

 

شایع ترین دلیل سقط های مکرر:

هنگامی که خانمی بعد از دو یا سه بار سقط جنین به پزشک زنان مراجعه می کند، برای تشخیص علت سقط مکرر باید آزمایش های خاصی را انجام دهد. برای تشخیص دلیل سقط های مکرر آزمایش های مختلفی انجام می شود. از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

آزمایش خون: آزمایش خون برای سقط مکرر به دلیل بررسی سطح هورمون های تیروئیدی انجام می شود. وجود مشکلات تیروئیدی از علل شایع سقط جنین است که حتماً باید قبل از بارداری درمان شود. 

آزمایش کروموزوم ها: آزمایش کروموزوم ها برای هر دو زوجین انجام می شود و دلیل آن، پیدا کردن ناهنجاری های کروموزومی و اختلالات ژنتیکی است. این مورد از سقط جنین در مواردی که یکی از والدین در سابقه خانوادگی خود، دچار بیماری ها و ناهنجاری های ژنتیکی باشند اتفاق می افتد.

بررسی ناهنجاری های رحمی: ناهنجاری های رحمی و شکل نامناسب رحم، یکی دیگر از مواردی است که می تواند باعث سقط مکرر جنین شود. این یک مورد ارثی است و فرد در ایجاد  آن هیچ دخالتی ندارد. اما باید بدانید که با تشخیص دلیل آن، می توان به راحتی این مشکل را با جراحی های درمانی، درمان کرد.

عفونت: وجود عفونت در رحم نیز می تواند باعث سقط جنین شود. قبل از بارداری حتماً از وجود عفونت در رحم یا لگن خود مطلع شوید و درصدد درمان آن برآیید.

مشکلات اسپرم: اسپرم مردان نیز می تواند مشکلاتی را برای بارور شدن داشته باشد و این چیز بعیدی نیست.

سیستم ایمنی ضعیف: یک سیستم ایمنی ضعیف، می تواند باعث سقط جنین شود. در صورتی که بدن شما ضعیف باشد، رحم توانایی نگه داشتن فرزند را در خود ندارد.

بررسی وجود بیماری های زمینه ای: برخی از بیماری های زمینه ای مثل دیابت و داشتن فشار خون می تواند به راحتی موجبات سقط جنین را فراهم آورند.

 

علت سقط مکرر

 

همواره پزشکان حوزه زنان توصیه می کنند که قبل از باردار شدن، مشکلات رحمی خود را درمان کنید و تحت نظر پزشک باردار شوید تا بارداری سالم تری را تجربه کنید. 

اگر بپرسید که آیا همیشه علت سقط مکرر را میتوانیم پیدا کنیم یا خیر؟ باید بگوییم که متأسفانه علت همیشه مشخص نمی شود و آزمایش ها در 50٪ موارد جواب می دهند. در حالی که این می تواند ناامید کننده باشد ، ولی میتواند به معنای احتمال موفقیت در بارداری بعدی نیز باشد.

در این مقاله از سایت خانم دکتر مؤیدنیا متخصص زنان و جراحی های زیبایی در رشت، به بررسی موضوعاتی مثل «علت سقط مکرر چیست؟» و «شایع ترین دلیل سقط های مکرر» پرداختیم. همچنین باید بدانید که خانم دکتر مؤیدنیا متخصص بیماری های زنان و بارداری و زایمان می توانند به شما در حل مشکلات سقط مکرر کمک کنند تا بارداری خوب و موفقیت آمیزی را تجربه کنید.

به این مقاله چند ستاره می دهید؟
banner 2

خانم دکتر نفیسه مویدنیا متخصص زنان و زایمان در رشت می باشند و دارای بورد تخصصی هستند. ایشان دوره هفت ساله پزشکی عمومی خود را در دانشگاه دولتی علوم پزشکی تبریز به اتمام رساندند. پس از قبولی در مقطع تخصص، دوران تخصصی رشته جراحی زنان و زایمان و نازایی و زیبایی را در دانشگاه دولتی علوم پزشکی تبریز به اتمام رساندند و در نهایت موفق به اخذ بورد تخصصی رشته زنان، زایمان، نازایی و زیبایی شدند.

3 دیدگاه ها
  • سلام خانم دکتر وقت بخیر ما از روستاهای یکی از شهرها ی اراک مزاحم شدم خانم بنده ۶ سقط داشته که همه بی دلیل بوده وکیسه آب پاره می شده وسقط اتفاق می افتد سن خانمم ۴۳ سال والان هیچ بچه نداریم خواهش می کنم کمک کنید سن سقطها قبل هفته ۲۸ هست

  • من ۵ سقط مکرر داشتم و تا الان هم دلیلش مشخص نشده ۲۷ سالم لوتفن راهنمای کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *