

عواملی که باعث بروز حاملگی پرخطر می شود به دو دسته تقسیم می شود؛ برخی عوامل به مادر مرتبط می شود و برخی عوامل به شرایط جنین مربوط می شود. مثلا در بارداری که رشد جنین خوب نیست جزو حاملگی های پرخطر به واسطه جنین پرخطر محسوب می شود. زمانی که جفت سرراهی است یعنی در دهانه رحم قرار گرفته است.
این جفت را به دلیل اینکه باعث بروز خونریزی می شود را جزو حاملگی پرخطر با عامل جنین محسوب می شود. اما در شرایطی که مادر به دلیل سابقه برخی مشکلات و بیماری هایی از جمله دیابت، زایمان زودرس و سقط مکرر دچار بارداری پرخطر می شود. این عوامل مربوط به مادر می باشد.
تمامی خانم ها سه ماه قبل از باردار شدن به پزشک متخصص زنان خود مراجعه کنند. باید بررسی های کلی توسط پزشک انجام شود و اگر مشکلی نبود باردار شوند. در واقع بسیاری از خانم ها بعد از بارداری به پزشک متخصص خود مراجعه می کنند. این مورد نیز مشکلی ندارد و با مراقبت هایی که از دکتر زنان خود دریافت می کنند، می توانند بارداری خوبی داشته باشند. اما گروهی از خانم ها در گروه حاملگی های پرخطر قرار می گیرند:
اگر شما جزو آن دسته افرادی هستید که حاملگی پرخطر تشخیص داده شده است، نیاز به مراقب ها و بررسی های منظم با فواصل کوتاه دارید. پزشک متخصص زنان در برخی موارد نیاز به مشورت و راهنمایی سایر پزشکان دارد.
سخن آخر
درست است که نام حاملگی پرخطر نگران کننده است اما جای نگرانی نیست. تنها باید توجه و مراقبت بیشتری نسبت به این افراد باید داشت. با این مراقبت ها از عوارض و مشکلاتی که ممکن است افراد را تهدید کند، پیشگیری می شود. با مشاوره صحیح پیش از بارداری و ویزیت هایی با فاصله کوتاه مدت می توانید بارداری سالم داشته باشید.