بی اختیاری ادرار اضطراری

بی اختیاری ادرار اضطراری

بی اختیاری ادرار اضطراری: این نوع بی اختیاری زمانی رخ می دهد که مثانه شما منقبض شده باشد و این انقباض نیز زمانی اتفاق می افتد که شما اصلا قصد انجام آن را نداشته باشید و در نهایت به شما فرصت رسیدن به سرویس بهداشتی و دفع ادرار را نمی دهد.

در شرایطی همچون بی اختیاری ادرار اضطراری انجام فعالیت های روزانه چون: رفتن به مهمان، حضور در اجتماع و… برای فرد امری دشوار به شدت سخت می شود. اما باید به یاد داشته باشید که امروزه درمان بی اختیاری درار با موفقیت بسیار بالایی همراه است و این عارضه به خوبی قابل درمان است و شما را از بابت نگرانی های بی مورد نجات می دهد. در ادامه مقاله بی اختیاری ادرار اضطراری در سایت زیبایی زنان دکتر نفیسه مویدنیا به علت ها و روش های غیر جراحی درمان بی اختیاری ادرار اضطراری خواهیم پرداخت.

علت بی اختیاری ادرار اضطراری

علت بی اختیاری ادرار اضطراری بع دلیل انقباضات غیر طبیعی مثانه رخ می دهد. در حالت معمول عضلات قوی که ماهیچه با سطح نامیده می شوند و جریان ادرار را از مثانه کنترل می کنند.

زمانی ک فرد بی اختیار اجازه اضطراری مبتلا می شود این عضلات پرکار با نیروی کافی منقبض می شوند تا ماهیچه های با سطح مجاری ادرار، ادرار را به بیرون از بدن منتقل می کند و تحت فشار قرار بگیرد.

به همین صورت مثانه به درستی عمل نمی کند و یا ستون فقات آسیب دیده باشد و یا مثانه تحریک شده باشد، دچار انقباضات غیر طبیعی می گردد. در نهایت ممکن است بدون هیچ دلیل خاصی فرد مبتلا به بی اختیاری ادرار اضطراری دچار شوند.

روش های غیر جراحی برای درمان بی اختیاری ادرار اضطراری

با رعایت رژیم غذایی و مایعات مصرفی و با توجه به چارت ادرار که فرد دارد، نیاز است تا نسبت به تخلیه مثانه اقدام نماید.

این اقدام در فواصل حدود 2 ساعت انجام می شود. زمانی که فرد کنترل ادرار را به خوبی انجام داد، فواصل زمانی برای تخلیه مثانه را کمی بیشتر (حدود 15 دقیقه) خواهد نمود. این افزایش زمان تا جایی ادامه می یابد که تخلیه ادرار به حدود 3 تا 4 ساعت یک بار بیانجامد

در این روش فرد می تواند بدون ایجاد استرس و یا فشار روحی، بی اختیار ادرار را کنترل نماید.

برای تکمیل دوره ی درمان نیاز است تا فرد ورزش های کف لگن را به خوبی انجام دهد، منقبض کردن عضلات و انجام تمرینات کیگل می تواند تاثیر به سزایی در قوی کردن ماهیچه کف لگن خواهد داشت.

چه افرادی هستند که مبتلا به بی اختیاری ادرار اضطراری هستند؟

  • افراد مسن
  • افرادی که اضافه وزن دارند
  • افرادی که دچار عفونت‌های مجاری ادراری هستند
  • زنانی که سزارین یا جراحی دیگر لگن انجام داده‌اند
  • افرادی که سرطان‌های خاص مانند سرطان مثانه یا پروستات دارند
  • افرادی که عصب آنها به دلایل مختلف مانند دیابت، سکته مغزی یا صدمه، آسیب دیده است
  • مردانی که جراحی پروستات یا مشکلات پروستات مانند بزرگ شدن پروستات یا التهاب پروستات داشته‌اند

درمان بی اختیاری ادرار با تغییر شیوه زندگی

تغییر در شیوه زندگی یکی از تکنیک هایی است که از شدت بی اختیاری ادرار است داری می کاهد به همین دلیل شما می توانید این بیماری را محدود کرده و عوارض آن را کمتر کنید.

مراقبت ها عبارت است از:

مسیر دستشویی را تغییر دهید سعی کنید تا بهترین و راحت ترین حالت ممکن برای دسترسی به دستشویی را انتخاب نمایید. اگر در محیط کار هستید میز خود را نزدیک به سرویس بهداشتی انتخاب کنید تا در زمان احساس دفع فوراً به آن دسترسی داشته باشید.

از مصرف مواد کافئین دار خودداری کنید چرا که کافئین ادار آور است و باعث افزایش ادرار می شود. همچنین ممکن است باعث ایجاد ناراحتی برای مثانه و بروز مشکلات دیگر بشود.

اگر اضافه وزن دارید وزن خود را کاهش دهید .

با پزشک خود در مورد میزان مصرف مایعات در طول روز مشورت نمایید . اما به یاد داشته باشید که میزان مایعات مصرفی روزانه را به هیچ عنوان قطع و یا محدود نکنید.

به طور مرتب نسبت به تخلیه مثانه اقدام نمایید .

به این مقاله چند ستاره می دهید؟
بدون دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *