درمان بی اختیاری ادرار زنان در رشت

درمان-بی-اختیاری-ادرار-در-رشت

اگر بی اختیاری ادرار آسایش شما را گرفته و زندگی تان مختل شده است، حتما این مقاله را بخوانید. چون بی اختیاری بخشی از پیری نیست بلکه یک بیماری است که به درمان نیاز دارد.
در این مقاله دکتر نفیسه مویدنیا، جراح و متخصص زنان درباره انواع بی اختیاری ادرار، علل و روشهای مختلف درمان بی اختیاری ادرار خواهند پرداخت.

بی اختیاری ادرار چیست؟

بی اختیاری ادرار یا urinary incontinence به عارضه ای گفته می شود که در آن بیمار قدرت کنترل مثانه خود را از دست می دهد. در این حالت بی اختیار چند قطره ادرار یا جریان زیادی از ادرار نشت می کند.

علائم این عارضه بسته به نوع بی اختیاری شامل ریزش غیرارادی ادرار، تکرر ادرار، احساس ناتوانی در نگه داشتن ادرار و احساس ناگهانی برای تخلیه فوری ادرار است.

رایج ترین انواع بی اختیاری ادرار

به گفته منابع پزشکی شایع ترین انواع بی اختیاری ادرار عبارتند از:

انواع بی اختیاری مشخصات
بی اختیاری ادرار فشاری یا استرسی شایع ترین نوع بی اختیاری است و با فشار آمدن به مثانه در اثر سرفه، خنده، فعالیتهای ورزشی، … ادرار نشت می کند.
بی اختیاری اضطراری (مثانه بیش‌فعال) شخص ناگهان نیاز فوری به دستشویی پیدا می کند و نمی تواند خودش را نگه دارد.
بی اختیاری ادرار ترکیبی ترکیبی از دو یا چند نوع بی اختیاری ادرار است.

علت بی اختیاری ادرار در زنان استان گیلان

گاهی بی اختیاری ادرار می تواند ناشی از عوارض مقطعی مصرف برخی داروها یا عفونت ادراری در بانوان گیلانی باشد. اما معمولا خانمها در اثر مشکلات زیر دچار این عارضه می شوند:

  • بارداری
  • زایمان
  • یائسگی
  • اضافه وزن
  • یبوست
  • آسیبهای عصبی
  • جراحی‌های قبلی لگنی
  • ضعیف بودن عضلات کف لگن
  • سفت شدن ناگهانی عضلات مثانه
  • عدم قدرت کافی عضلات اطراف مجرای ادرار برای بستن مجاری ادراری

در صورت بروز این مشکلات لازم است که هرچه سریعتر به بهترین دکترهای بی اختیاری ادراری رشت مراجعه کنید.

انواع-بی-اختیاری-ادرار

روشهای درمان بی اختیاری ادرار در رشت

به گفته دکتر مویدنیا برای درمان بی اختیاری ادرار در رشت با توجه به شدت عارضه و علت آن از روشهای زیر برای درمان این بیماری استفاده می شود:

درمان دارویی بی اختیاری ادرار

به گفته منابع معتبر آگونیست های بتا آدرنرژیک نیز برای درمان بی اختیاری فوریتی توسط FDA تأیید شده اند اما هیچ دارویی برای درمان بی اختیاری استرسی مورد تایید FDA (سازمان غذا و داروی ایالات متحده) نیست.

 با اینحال متخصصان از داروهایی مثل برخی ضدافسردگی ها، سودوافدرین، فنیل افرین، استروژن تراپی (کرم واژینال، حلقه و استروژن موضعی)، … برای درمان علائم بی اختیاری استرسی استفاده می کنند. نتایج نشان می دهند که مصرف این داروها به کاهش علائم این بیماری کمک می کنند.

استفاده از پساری واژن

پِساری قطعه کوچکی شبیه یک حلقه یا دونات است که داخل واژن قرار می‌گیرد. پساری به دیواره واژن و مجاری ادرار فشار آورده و با کاهش افتادگی مثانه به کاهش علائم بی اختیاری استرسی کمک می‌کند.

تزریق ژل

در این روش با تزریق ژل به بافتهای اطراف مثانه و مجرای ادرار این نواحی ضخیم تر شده و برای بسته نگه داشتن دهانه‌ مثانه و کاهش ریزش ادرار موثر است.

تزریق بوتاکس

از این روش برای کاهش انقباضات مثانه در کسانی استفاده می شود که مثانه آنها بیش فعال است و مدام نیاز به تخلیه ادرار دارند.

درمان بی اختیاری ادرار با آر اف واژینال

استفاده از امواج رادیو فرکانسی دستگه آر اف، کلاژن سازی را در گردن مثانه و مجرای ادرار بیشتر کرده و باعث کاهش انقباض این ساختارها می شود. این یک روش غیرجراحی موثر برای درمان بی اختیاری استرسی ادرار است.

عمل جراحی

از روشهای جراحی برای درمان بی اختیاری ادرار در زنانی استفاده می شود که بی اختیاری شدید دارند و با روشهای دیگر درمان نمی شوند. گزینه های جراحی معمولا عبارتند از:

روش‌های اسلینگ: این متداول ترین روش درمان بی اختیاری ادرار استرسی است که در آن از رباطهای شخص یا نوارهای مصنوعی (مِش) برای قرار دادن در زیر مجرای ادرار استفاده می شود. این ساختارها نقش نگهدارنده و تقویت کننده مجاری را بر عهده دارند.

کولپوساسپنشن: در این نوع جراحی، با بخیه زدن در دو طرف مجاری ادرار، به بهبود کارکرد مثانه کمک می شود.

با مراجعه به دکتر نفیسه مویدنیا خانم های رشتی می توانید با روشهایی که گفتیم درمان بی اختیاری ادرار در زنان جوان و مسن را انجام دهید.

بهترین دکتر برای درمان بی اختیاری ادرار در رشت

برای درمان بی اختیاری ادرار زنان می توانید به اورولوژیست مراجعه کنید. اما از آنجایی که بیشتر مشکلات ادراری در زنانی که بچه دار شده اند، مرتبط با زایمان و بارداری است، به خانمها توصیه می کنیم اول به متخصص زنان مراجعه کنند.

اگر مشکل آنها مربوط به دستگاه ادراری باشد اول به اورولوژیست ارجاع می شوند. دکتر نفیسه مویدنیا یکی از بهترین متخصص زنان در گلسار رشت هستند. با مراجعه به ایشان می توانید از کلیه روشهای غیرجراحی مثل دارویی، لیزر، … و یا عملهای جراحی بهره مند شوید.

متخصص-درمان-بی-اختیاری-ادرار-در-رشت

رزومه دکتر نفیسه مویدنیا

  • متخصص زنان، زایمان، نازایی و زیبایی زنان
  • دارای بورد تخصصی جراحی زنان، زایمان، نازایی و زیبایی
  • متخصص درمان انواع اختلالات کف لگن
  • با بیش از 10,000 جراحی موفق درمانی و زیبایی زنان
  • عضو انجمن متخصصین جراحی زنان و زایمان آمریکا
  • عضو آکادمی جراحان زنان آمریکا
  • طرف قرارداد با بیمه و بیمارستان های خصوصی و دولتی مختلف رشت (فامیلی، توتونکاران، گلسار، پارس، قائم و ولیعصر)

سوالات متداول

معمولا در مورد درمان بی اختیاری ادرار سوالات زیر پرسیده می شوند:

روشهای درمان خانگی بی اختیاری ادرار چیست؟

اگر بی اختیاری استرسی شما خفیف است می توانید با تمرینات ورزشی کگل، ترک دخانیات، کاهش وزن، تربیت مثانه و تغذیه سالم علائم خود را کاهش دهید.

علت بی اختیاری ادرار چطور تشخیص داده می شود؟

پزشکان با معاینه بیمار، پرسیدن سوابق بیماریها و زایمانهای شخص و برخی آزمایشها مثل تست ادرار، سونوگرافی، آزمایش فشار مثانه و سیستوسکوپی می توانند علت و نوع بی اختیاری را تشخیص دهند.

5/5 - (1 امتیاز)
banner 2

خانم دکتر نفیسه مویدنیا متخصص زنان و زایمان در رشت می باشند و دارای بورد تخصصی هستند. ایشان دوره هفت ساله پزشکی عمومی خود را در دانشگاه دولتی علوم پزشکی تبریز به اتمام رساندند. پس از قبولی در مقطع تخصص، دوران تخصصی رشته جراحی زنان و زایمان و نازایی و زیبایی را در دانشگاه دولتی علوم پزشکی تبریز به اتمام رساندند و در نهایت موفق به اخذ بورد تخصصی رشته زنان، زایمان، نازایی و زیبایی شدند.

بدون دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *