دلایل باقی ماندن ادرار در مثانه: همانطور که می دانید باقی ماندن ادرار در مثانه حالتی است که مقداری از ادرار در مثانه باقی می ماند و فرد نمی تواند آن را به صورت کامل تخلیه کند. سیستم عصبی بدن، نقش اساسی در خالی کردن مثانه را برعهده دارد. بیماری های عصبی مثل ام اس، پارکینسون، آسیب های نخاعی بر عملکرد صحیح سیستم عصبی تأثیر می گذارد و آن را با مشکل روبرو می کند. باید این نکته را نیز بدانید که همیشه بیماری ها از دلایل باقی ماندن ادرار در مثانه نیستند. گاهی اوقات عادت هایی ساده اما کم اهمیت می تواند زمینه ساز این مشکل باشند. یکی از عواملی که می تواند زمینه ساز این مشکل باشد این است که هنگامی که فرد احساس می کند مثانه پر است و به آن بی توجهی می کند، این بی توجهی به احساس ادرار می تواند اختلال عصبی در سیستم مجاری ادرار به وجود آورد. وجود هرگونه اختلال در سیستم عصبی مثانه باعث می شود مثانه به درستی صورت نگیرد که به آن «مثانه نوروژنیک یا عصبی» می گویند.
- دلایل باقی ماندن ادرار در مثانه
- دلایل تخلیه نشدن کامل ادرار در زنان
دلایل باقی ماندن ادرار در مثانه:
عدم تخلیه کامل مثانه می تواند علل و عوامل زیادی داشته باشد. از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
انسداد مجاری ادرار: مجاری ادرار به وسیله سنگ کلیه بسته شود. در واقع سنگ کلیه باعث می شود که ادرار به خوبی از مثانه تخلیه نشود. وجود سنگ کلیه می تواند باعث ایجاد مشکلات جبران ناپذیری در بدن شود. بنابراین در صورت داشتن سنگ کلیه، حتماً با پزشک مربوطه موضوع را در میان بگذارید.
عوامل غیر مسدودی: عوامل دیگری به جز انسداد مجاری ادرار هم برای ماندن ادرار در مثانه وجود دارد. از آن جمله می تواند به اختلال در سیستم مجاری ادرار برای دفع ادرار مثل ماهیچه های دفع ادرار و نیز تداخل بین سیستم عصبی و سیستم ادرار نام برد. سکته، زایمان طبیعی، آسیب های مغزی می تواند دلیل دیگری برای این بیماری باشد. وسواس، یکی از عواملی است که می تواند باعث ایجاد انسداد مجاری ادرار شود. افرادی هستند که به دلیل داشتن وسواس و حساسیت در محل کار خود از دستشویی ها استفاده نمی کنند. این در حالی است که یک فرد بالغ به صورت معمول، روزانه 5 بار باید مثانه خود را تخلیه کند. باقی ماندن ادرار در مجاری ادراری باعث می شود این ادرار توسط کلیه ها دوباره جذب شوند و زمینه ساز مشکلات دیگری را برای فرد ایجاد کند. به این عمل که ریفلاکس می گویند باعث جذب مجدد مواد زاید ادرار توسط بدن می شود.
دلایل تخلیه نشدن کامل ادرار در زنان:
مثانه زنان علاوه بر بیماری های مثانه نوروژنیک یا عصبی می تواند دلایل دیگری نیز برای عدم تخلیه کامل داشته باشد. از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مسدود شدن آناتومی مجرای خروجی
- انسداد عملکردی
- تکرر ادرار با حجم کم یا همان ریزش ادرار
در این مقاله از سایت خانم دکتر مؤیدنیا دکتر متخصص زنان و زایمان و زیبایی در شهر رشت ، مواردی مانند «دلایل باقی ماندن ادرار در مثانه»، «دلایل تخلیه نشدن کامل ادرار در زنان» را بررسی کردیم. اما باید بدانید که اصلاح برخی رفتارها مثل وسواس، توجه به داشتن ادرار و تخلیه به هنگام آن، می تواند از بروز بیماری های بعدی جلوگیری کند. بسیاری از بانوان بعد از زایمان دچار بیماری تکرر ادرار یا ریزش ادرار با حجم کم می شوند. در واقع این بیماری شایع ترین دلیل برای باقی ماندن ادرار در مثانه بانوان است. از دیگر دلایل می توان به انواع مشکلات عصبی و عفونت ها نیز اشاره کرد.
21 دیدگاه ها