

در خانم ها یکی از شایع ترین علت مراجعه به پزشک زنان، درمان بیماری های مربوط به زنان می باشد که در ادامه به طور مفصل درباره بیماری های شایع آن می پردازیم.
فیبروم های رحمی با توجه به سن خانم ها شیوع متفاوتی را خواهد داشت. به طوری که تا سن 30 سالگی 40% خانم ها دچار این بیماری شوند بدون اینکه علائمی داشته باشند و تا سن 50 سالگی تا 70% آمار این بیماری افزایش پیدا کند.
فیبروم رحم چیست؟
توده های خوش خیم رحمی است که معمولا بدون علائم است و علت آن با ژنتیک فرد ارتباط دارد. به طوری که در اقوام درجه یک خانم این فیبروم یا توده هایی با قوام صفر در رحم وجود داشته باشد تا 2.5 برابر امکان ابتلا به فیبروم افزایش پیدا می کند.
اگر فیبروم داخل رحم باشد باعث بروز علائمی همچون خونریزی و درد می شود اما اگر خارج از رحم یا پشت دهانه رحم باشد معمولا علائمی ندارد.
از آنجائیکه فیبروم رحم علائمی ندارد، تشخیص به موقع آن صورت نمی گیرد. این بیماری توسط سونوگرافی تشخیص داده می شود که به صورت توده های مدور و سفت مشاهده می شود.
معمولا فیبروم خوش خیم است و به سرعت درمان می شود اما زمانی فیبروم نیاز به جراحی دارد که بسیار بزرگ می باشد. زیرا فیبروم ممکن است فشار به ارگان داخلی بدن مانند مثانه، روده و حالب وارد آورد یا با بروز خونریزی در فرد باعث مشکل کم خونی شود.
اغلب خانم ها بخصوص دختران به دلیل علائمی از جمله ریزش مو( بخصوص در ناحیه جلوی سر)، آکنه، رویش موی زائد در زیرچانه، قاعدگی نامنظم به پزشک زنان مراجعه می کنند. که ترکیب این علائم مشان دهنده بیماری تنبلی تخمدان یا سندروم تخمدان پلی کیستیک می باشد.
به طور کلی تخمک گذاری یا اتفاق می افتد یا با دفعات کمتری اتفاق می افتد. یعنی در خانم نرمال معمولا ۱۲-۱۴ بار تخمک گذاری وجو دارد اما در خانم هایی که تنبلی تخمدان دارند کمتر از ۸ بار یا حتی ۲ بار می باشد و در موارد شدیدتر در طول سال تخمک گذاری ندارند. این روند باعث نامنظم شدن سیکل قاعدگی می شود.ادامه مطلب
برای مشاهده سایر بیماری های زنان روی ادامه مطلب کلیک کنید.
به طور معمول دسته ای از مشکلات در زنان مانند کیست تخمدان، مشکلات یائسگی طبیعی است. اما برخی از بیماری ها جدی است و خطرناک می باشد که شامل موارد ذیل است:
همان طور که اشاره شد برخی بیماری ها علائمی ندارند و تنها در تست های تشخیصی و معاینات بالینی تشخیص داده می شود که در برخی موارد تشخیص به موقع مهم است و به فرآیند درمان کمک می کند. به همین دلیل حتما خانم ها هر شش ماه چکاپ دوره ای انجام دهند.
در افراد سالم و بدون علامت و بدون سابقه خانوادگی نیاز به چکاپ هایی ضروری است :