دکتر نفیسه مویدنیا
کرایوتراپی

 

کرایوتراپی یا سرمادرمانی یک روش درمان برای ضایعات پوستی می باشد؛ انسان ممکن است در طول زندگی خود با ضایعات پوستی گوناگونی مواجه شود؛ مانند زگیل های گوناگون. در کرایوتراپی یا سرما درمانی، همانطور که از نام آن پیداست یک ماده بسیار سرد را که به طور معمول نیتروژن مایع است، به ضایعه پوستی جهت درمان می‌پاشد.

 

کرایوتراپی یا سرما درمانی در چه مواردی موثر است؟

 

کرایوتراپی در انواع بیماری های پوستی مانند اکتینیک کراتوز، ضایعات ویروسی مانند انواع زگیل ها، مولوسکوم کنتژیوزوم، سبورییک کراتور، اسکارهای هیپرتروفیک، انواع سرطان های پوستی مانند bcc و scc، زگیل های تناسلی و سایر بیماری های پوستی مورد استفاده قرار میگیرد.

کرایوتراپی چگونه انجام میگیرد؟

 

کرایوتراپی که یک روش موثر و ارزان و بدون عارضه می باشد، معمولاً در قدم اول باید ضایعه مورد نظر به درستی تشخیص داده شود، از این جهت که بررسی گردد که آیا کرایوتراپی یا سرما درمانی در درمان قطعی آن موثر است یا خیر. در این روش نیتروژن مایع توسط یک وسیله ی خاص این روش، که کرایو اسپری نام دارد، به مدت چند ثانیه به ضایعه ی مورد نظر پاشیده می شود. البته لازم به ذکر است که این مدت زمان با توجه به عمق و قطر ضایعه معمولاً متفاوت خواهد بود؛ در برخی از مواقع با یک جلسه کرایوتراپی ضایعه ی مورد نظر به طور کامل بر طرف نمی گردد و نیاز به انجام مجدد دارد، که این چرخه را کرایو تراپی ذوب می نامند.

کرایوتراپی
کرایوتراپی

کرایوتراپی و زگیل تناسلی

 

کرایوتراپی از روشهای قطعی از بین بردن انواع زگیل هاست. کرایوتراپی که به نام‌ های سرما درمانی، فریز کردن یا انجماد نیز شناخته می‌شود، در درمان زگیل تناسلی نیز بسیار موثر است. در درمان زگیل تناسلی با کرایو، پزشک متخصص در مکان مورد نظر، بی حسی موضعی استفاده می‌کند و بعد از آن نیتروژن مایع را که به دمای بسیار پایینی رسیده است، بر روی زگیل ها می پاشاند؛ ممکن است که با توجه به تعداد زگیل ها تعداد جلسات کرایوتراپی نیز متفاوت باشد.

 

مراقبت های بعد از کرایوتراپی

 

بعد از انجام کرایوتراپی، احتمال تورم و قرمزی در محل انجام آن مشاهده می گردد و پزشک بعد از عمل معمولاً کورتون های موضعی تجویز می‌کند تا شدت سوزش و درد و قرمزی کمتر شود. گاهی نیز برای کاهش درد لازم است از آسپرین یا مسکن استفاده گردد. در مواقعی نیز بعد از انجام کرایوتراپی در پوست تاول هایی حاوی ماده ی بنفش ظاهر می گردد؛ با وجود این تفاسیر، ضایعات بعد از کرایوتراپی نیازی به درمان ندارند. البته باید روزی یک یا دو بار محل را شستشو داد و آن را پاکیزه نگه داشت تا از عفونت جلوگیری شود.

دکتر نفیسه موید نیا متخصص زنان در رشت  ،بورد تخصصی جراحی های زیبایی زنان ، زایمان و نازایی از بهترین روش های جدید تخصصی ، ابداعی و ترکیبی جهان برای درمان بیماری های زنان و جراحی های زیبایی استفاده می کند. برای مشاوره و نوبت با شماره های ۰۹۹۱۰۵۳۵۸۶۹ و ۰۱۳۳۲۱۳۵۹۳۳ تماس بگیرید.برای ارتباط با دکتر به پیج اینستاگرام  مراجعه کنید.

 

در چه زمانی سرما درمانی ممنوع است؟

 

در افرادی که مسن هستند و یا کودکان، کرایوترابی توصیه نمی گردد و در صورت لزوم انجام آن، باید این عمل با احتیاط فراوان صورت پذیرد‌؛ زیرا بعد از سرما درمانی برای این گروه ها، احتمال تشکیل تاول و اسکار بیشتر است. افرادی که از بیماری دیابت رنج می برند نیز ممکن است که با زخم هایی بعد از این عمل روبرو گردند. نکته جالب توجه که باید به آن دقت کرد تراپی در افرادی با پوست سبز است. زیرا این افراد ممکن است در محل کرایوتراپی دچار بی رنگی پوست شوند.

 

 

حرف‌ آخر

 

علاوه بر گاز نیتروژن در سرما درمانی، گاهی از گاز آرگون و یا دی اکسید کربن، جهت کرایوتراپی استفاده می گردد. زمانی که این مواد به درجه منفی ۳۲۰ تا منفی ۳۴۶ درجه ی فارنهایت برسند، می‌توانند در از بین بردن بافت های مخرب پوستی مورد استفاده قرار بگیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *